El Govern busca a corre-cuita un professional pel SMAP per fer callar les famílies mentre fa perdre les beques per manca de planificació

Amb  els dos mesos d’antelació  que el conveni establia, la Junta de Govern  de Sant Cebrià va donar per finalitzat el 4 d'agost l'acord que tenia amb l’ajuntament de Sant Pol pel Servei Municipal d’Atenció Psicopedagògica (SMAP).  Un servei valorat molt positivament per les famílies usuàries i per l’equip educatiu de l’escola d’infantil i primària del poble. El Govern, però, en lloc de renegociar un nou conveni que fos satisfactori per als dos ajuntaments tenint present la satisfacció de les famílies amb aquest servei, va decidir trencar el conveni amb la  intenció d’obrir un concurs per oferir un servei supletori que fos “més econòmic” per mitjà d'una empresa externa.

La manca de planificació a la qual ens té acostumats aquest Govern ha impedit posar en marxa el procés de licitació i ara a corre-cuita la regidoria d'Ensenyament està buscant algun professional que faci aquest servei i cobrir així l'expedient davant les famílies. Això significa que a dia d’avui ni se sap qui cobrirà aquesta plaça, si seran dos els professionals que facin aquesta tasca amb un psicopedagog/a i un/alogopeda , sota quins criteris o com es farà el traspàs.

Per acabar-ho d'adobar, resulta que la junta de govern no era l’òrgan competent per trencar el conveni i ara el Govern municipal pretén que el Ple municipal es corresponsabilitzi del seu error i aprovi la finalització del conveni per la via de la retroactivitat.  Atenent que la retroactivitat només s’aplica en casos molt excepcionals, la CUP, juntament amb els grups d’ERC i PDC, ha demanat un dictamen a la secretaria municipal perquè es pronunciï sobre  la legalitat d’aquesta acció.

La CUP considera que està fora de lloc que l'executiu demani a tot el Ple que es faci responsable de la seva mala praxi i denuncia que el divendres és l'ultim dia per signar les beques i que no podran ser ratificades per la manca d'un professional que les gestioni. La formació lamenta la improvisació i la irresponsabilitat del govern a l'hora de gestionar aquest servei.

El trencament unilateral del conveni, a més, tanca portes a futures col·laboracions entre els dos consistoris que no fan altra cosa que perjudicar els habitants de la Vallalta. Per tots aquests motius, la CUP exigeix la retirada d’aquest punt de l’ordre del dia del ple de dijous i que s’obri un període de negociació real entre els dos municipis per tal restablir de els lligams que s’han trencat.