El Govern es veu obligat a convocar una reunió amb el personal de l’Ajuntament pel malestar que ha generat des de la seva arribada

El Govern va convocar fa uns dies una reunió amb les treballadores i treballadors de l’ajuntament pel mal ambient que hi ha al consistori des de la seva arribada. Més enllà d’acomiadar personal, contractar nous assessors externs o voler imposar que les vacances es fessin íntegrament a l’agost, els problemes rauen en el dia a dia amb crítiques, retrets i comportaments impropis de representants públics que han de donar exemple. Una situació sense precedents al nostre consistori que ha provocat que fins i tot hi hagi treballadores i treballadors que reconeixen que tenen “por” a l’hora d’anar a treballar.  Uns sentiments d’indefensió que no han traslladat directament als representants, sinó en una urna i de forma anònima, cosa que demostra la manca de confiança que senten cap al govern i els temors a patir represàlies.

Les critiques se centren sobretot en l’alcaldessa Sònia Scafa, que ha relegat treballadores a àrees menys de responsabilitat i n’ha fet escarni, que qüestiona la tasca que fa bona part del personal o exigeix el control unipersonal sobre totes les àrees amb despotisme.  Curiosament, la reunió no la va convocar l’alcaldessa, que no hi veia cap necessitat, sinó membres del seu Govern  que volen capgirar les males relacions que tenen amb les treballadores i traballadors. Una altra de les figures més qüestionades és el regidor d’urbanisme, Javier Mallo, per les seves males maneres a l’hora demanar qualsevol gestió.

Els abusos d’autoritat, les males formes i la desconfiança han creat un clima irrespirable a l’ajuntament amb una distància insalvable entre l’equip de govern  i el personal laboral. La CUP reclama al govern que tracti les treballadores i els treballadors amb total respecte i que es valori la seva  integritat professional, avalada per anys d'esforç i dedicació.

El Govern s’excusa en què ells provenen del sector privat i que s’han d’adaptar al funcionament de l’administració donant a entendre que aquesta manera d’actuar és la que porten a terme a les seves empreses. En qualsevol cas, la CUP recorda que l’Ajuntament és una institució pública al servei del poble que no es pot regir sota paràmetres empresarials.

 

Uns sentiments d’indefensió que no han traslladat directament als representants, sinó en una urna i de forma anònima, cosa que demostra la manca de confiança que senten cap al govern i els temors a patir represàlies.