La CUP impulsa una campanya per municipalitzar l’aigua amb la xerrada d’un dels principals experts en la matèria

Després de realitzar una acció sorpresa sense asumir-ne l’autoria que va consistir en penjar rebuts de l’aigua per tot el poble per denunciar el preu desorbitat de les factures, la CUP fa públic que aquella iniciativa forma part d’una campanya per municipalitzar aquest servei, que ara gestiona Sorea. Una empresa que fa negoci amb una necessitat bàsica com és l’aigua i que juga amb la salut de les persones per tal d’augmentar els seus beneficis. Sota el lema “Això no és de rebut. Municipalitzem l’aigua”, la formació anticapitalista ha penjat aquest cap de setmana cartells d’una campanya que vol tornar a posar al centre del debat aquesta demanda.

El plat fort de la campanya arribarà el dissabte 26 de novembre amb una xerrada a càrrec de Jordi Colomer, assessor de l’Ajuntament de Sabadell en municipalitzacions de serveis i un dels principals experts en la matèria del país. La jornada es realitzarà a les onze del matí al carrer Esplanada aprofitant la celebració del mercat setmanal i en cas de pluja, es traslladarà al Coofice, el local que hi ha al número 15 del mateix carrer. L’assessor exposarà els passos que estan seguint diferents municipis per tornar a tenir la gestió de l’aigua remarcant els avantatges de la municipalització.

Davant els rebuts abusius de l'aigua, totes les formacions amb representació al consistori van subscriure a finals de gener una moció conjunta a petició de la CUP, que establia la creació d’una comissió d’estudi de la gestió d'aquest servei al nostre municipi, integrada per un representant de cada grup municipal i amb l'assessorament de tècnics municipals. Aquesta comissió ha de ser l'encarregada d'analitzar i fer seguiment de l’execució del contracte de concessió signat amb Sorea amb l'objectiu de determinar l’ajustament a dret de les despeses repercutides.

El problema és que aquesta comissió no s’ha reunit ni una sola vegada. Per aquest motiu, la CUP reclama que es posi en marxa d’una vegada assumint les funcions que li pertoquen com analitzar les tarifes actuals, aprovades per l'anterior govern amb un contracte que s'allarga ni més ni menys que 25 anys, i fer un anàlisi comparatiu amb municipis de característiques similars per detectar possibles desajustaments i, en aquest cas, cercar les vies òptimes per regularitzar la situació. La comissió també ha de fiscalitzar la gestió de Sorea amb un inventari de les instal·lacions, el seu manteniment i el pla d’inversions anuals de la concessionària destinada a la millora de la xarxa. La CUP remarca que l’única manera de municipalitzar l’aigua és trobar irregularitats i incompliments per anul·lar el servei amb Sorea perquè no és factible indemnitzar econòmicament un contracte que encara té una durada de 22 anys.