L’alcaldessa denega dues vegades la sala polivalent per fer l’assemblea oberta de la CUP

L’alcaldessa, Sònia Scafa, ha denegat dues vegades la sala polivalent perquè la CUP pugui fer l’assemblea oberta per explicar perquè avala la moció de censura contra l’actual govern, format únicament per la mateixa alcaldessa i la regidora de Tots per Sant Cebrià (TxSC), Antònia Benítez. L’excusa que ha anat donant l’ajuntament per negar-se a cedir la sala és que no hi ha conserge quan aquest espai es cedeix per moltes activitats i aquesta persona mai hi és present.

La CUP sol·licita aquest espai el passat 4 de maig i el consistori dóna com alternativa el casal d’avis, però en l’horari que aquests el fan servir i la formació independentista es nega a interrompre la seva activitat per poder fer l’assemblea i sol·licita de nou la sala polivalent, sense rebre el vist-i-plau del Govern. La CUP torna a demanar la sala en un escrit registrat el 31 de maig per fer l'assemblea el 16 de juny fent constar que l'excusa del conserge no és certa perquè la sala es cedeix per concerts o per activitats de dansa i mai hi ha conserge. En la resposta de la institució municipal, a banda del conserge, l’ajuntament s’escuda en la manca de cadires per vetar la xerrada perquè asseguren que coincideix amb la festa de final de temporada de la secció de futbol sala i la festa de l’Escola El Pi Gros.

Excuses de mal pagador perquè el dia 15 hi haurà el concert de la coral a la sala polivalent i s’hi posaran cadires, algunes de les quals ja es podrien deixar allà per a l’assemblea, i que la festa de final de curs de l’escola no és aquesta setmana, sinó la següent, concretament el 22 de juny. La manca de voluntat política és, doncs, l’únic motiu que explica la negativa de l’ajuntament a cedir la sala polivalent per poder realitzar la seva assemblea oberta. Una assemblea que celebrà igualment aquest dissabte a les sis de la tarda davant de la sala polivalent i en què denunciarà els pals a les rodes que està posant l’alcaldessa, que a la desesperada vol evitar que la gent conegui la seva manera despòtica i antidemocràtica de governar, que es va fer evident en el darrer ple, que va suspendre de manera unilateral davant les queixes de l’oposició per haver suprimit dues mocions de l’ordre del dia en una decisió sense precedents.

Aquest episodi se suma als vetos anteriors a actes de la CUP que s’han produït en l’actual mandat i quan els regidors de l’equip de govern encara no havien plegat. El primer va ser quan la CUP volia acollir el consell polític del partit a la sala polivalent i que va obligar a buscar un altre poble per la negativa de l’executiu a cedir l’espai. El cicle de xerrades que va promoure la CUP a finals d’any també es van haver de celebrar a la sala de dalt del restaurant Martri perquè de nou l’ajuntament es va oposar a facilitar aquesta sala.

Per evitar més arbitrarietats en la cessió d’espais municipals, els partits que impulsen la moció han acordat, a proposta de la CUP, elaborar un reglament d’usos d’aquests equipaments públics amb la voluntat que no es repeteixin aquest tipus de situacions.