L'alcaldessa seguirà cobrant les mateixes retribucions econòmiques, tot i la paràlisi del govern, gràcies a la complicitat de nou de la secretària municipal

Una vegada més la secretària municipal va actuar de part posicionant-se al costat de l'alcaldessa, Sònia Scafa, per deixar sense efecte l’acord de ple que va presentar la CUP amb l’AVSC i el PDECat, amb el vot en contra del PSC i de TxSC i el suport d'ERC, per treure les retribucions a tots els regidors fins que es resolgui la situació de desgovern que viu l’ajuntament amb només dos representants al govern municipal i amb una moció de censura als jutjats. La secretària va decidir equiparar aquesta reclamació amb una moció de caràcter polític sense funcions executives quan fa un any va ser el ple qui va acordar augmentar el sou de l’alcaldessa.

 

Davant d’aquest escenari, la CUP, amb la resta de partits que secunden la dimissió de l’alcaldessa, estudia la possibilitat de portar el cas a la justícia perquè nou dels onze regidors reclamen la seva sortida i només ella i la regidora Antonia Benítez, de TxSC, van mostrar la seva disconformitat al ple. El més esperpèntic de tot plegat va ser que durant més de tres quarts d’hora es va discutir sobre els lavabos que han d’utilitzar els regidors després que l'alcaldessa retirés les claus del consistori que donaven accés als serveis als edils en lloc d’abordar la seva dimissió per la manca de suports que té.

La CUP lamenta que ERC no tingui un paper proactiu en la renovació del consistori veient que l’alcaldessa s’ha enrocat i no està disposada a fer un pas al costat perquè no té cap intenció a renunciar ni a reduir els seus ingressos actuals. La proposta d’un govern de transició dels republicans format per un regidor de cada grup més alcaldessa no té cap viabilitat i més quan en aquesta junta de govern que plantegen els republicans hi figura l’advocat que ha contractat Scafa per intentar aturar judicialment la moció de censura i altres actuacions com ara no acatar la decisió de ple de paralitzar les retribucions als càrrecs electes. Però més enllà d’aquestes disquisicions, la proposta d'ERC és paper mullat perquè la gestora només pot tirar endavant si Scafa dimiteix quan l’alcaldessa ja ha manifestat per activa i per passiva que no ho pensa fer. La CUP atribueix aquesta proposta d’ERC a la seva voluntat de mostrar una certa equidistància amb la intenció a mig termini d’obtenir rèdits electorals, però deixa clar que si els republicans fan una proposta viable, s’estudiarà.

Davant les acusacions rebudes de no voler assumir responsabilitats de govern, fa mesos que la CUP, com a principal partit de l’oposició, va decidir assumir riscos i fer un pas endavant abanderant la moció de censura pensant en el bé del poble. Alguns partits volen que la situació s’agreugi per sortir com a salvadors, però la CUP considera que el «com pitjor, millor» només perjudica els habitants del nostre municipi. Per aquest motiu, la formació anticapitalista encoratja el poble a empoderar-se i prendre les regnes per revertir, amb la mobilització popular, la delicada situació per la qual travessa Sant Cebrià. Conscients que els quatre regidors del partit de govern que han estat expulsats de l’executiu també tenen una part important de responsabilitat en la situació actual, la CUP considera que la demanda dels partidaris de l’alcaldessa perquè dimiteixin s’hauria de fer extensiva també a la mateixa Scafa com a projecte polític col·lectiu fallit.