El govern refusa rebaixar les assignacions que reben els regidors sense donar explicacions
Els quatre partits que formen part del govern municipal van rebutjar la proposta de la CUP de reduir les assignacions que reben els regidors per assistir a les reunions deliberants (116,20 euros per regidor) amb l'objectiu que la rebaixa d'un 25% del sou de l'alcalde suposi un estalvi per a les arques municipals. El representant de la CUP, Lluís Perramon, va criticar que la celebració d'aquestes reunions hagi augmentat un 31% el 2012 i va subratllar que això ha suposat un increment de 13.000 euros respecte els anys 2008, 2009 i 2010 sobrepassant de llarg els 11.200,98 euros que implica la rebaixa del sou de l’alcalde. Un resultat que encara seria superior si la comparativa tingués present que en la legislatura actual hi ha un edil menys que en la passada.
Cap representant del govern va voler justificar l'increment de les reunions deliberants i es van limitar únicament a votar en contra de la iniciativa. La CUP, que només va rebre el suport de CiU, lamenta que l'executiu no doni explicacions, però sobretot que es renunciï a un estalvi que permetria a l'ajuntament gaudir d'uns 14.000 euros més anuals, que es podrien destinar a polítiques socials. En aquesta mateixa línia, el govern també va refusar la creació d'una comissió anti-crisi per avaluar com està afectant l'actual situació econòmica al poble i implantar mesures per fer-hi front. L'executiu va argumentar la seva negativa a recolzar la moció perquè considera que és feina seva i que no val la pena crear comissions perquè la gent no hi participa.
Sí que van prosperar les mocions de la CUP en contra de la nova llei educativa del PP (LOMCE) gràcies als vots favorables de CiU i ERC. El PSC hi va votar en contra perquè exigia que s'eliminés del text la referència que 'la independència no constitueix tan sols una necessitat sinó que esdevé una urgència' davant d'aquest nou atac al nostre model d'escola. La CUP lamenta que l’agrupació de Sant Cebrià del PSC estigui més a prop dels seus homòlegs de l’Hospitalet, que ja fan campanya pel no, que de l’agrupació del PSC de Berga, que no va tenir cap problema de signar-la conjuntament amb la resta de forces excepte PP i Plataforma que lògicament van votar-hi en contra. El cas més surrealista va ser el d'ICV perquè, tot i que el seu representant es va declarar independentista, es va abstenir com també ho va fer Tots per Sant Cebrià.