Les propostes de regeneració democràtica, participació i transparència de la CUP
La CUP proposa 30 mesures per impulsar una regeneració democràtica, que es fonamenti en la participació ciutadana i la transparència per convertir l'ajuntament en una institució propera amb la que tothom s'hi senti identificat.
Fer una auditoria pública a l’inici del mandat per donar a conèixer l’estat de comptes.
No contractar empreses amb comptes en paradisos fiscals com ja han fet una vintena d’ajuntaments del nostre país.
Reunions interdepartamentals periòdiques a l’ajuntament per a millorar la gestió municipal.
Establir una borsa de treball per a cobrir les baixes.
Crear un sistema de promoció interna just, transparent i equitatiu per al personal municipal.
Elaborar una pla d'igualtat entre les treballadores i treballadors. Revisar mesures de conciliació o posar-les en marxa sinó existeixen.
A través de la relació de llocs treball, analitzar, implementar equiparacions salarials i revisions retributives que històricament han estat reclamades pel personal per atendre les reivindicacions, per exemple, de les treballadores de l’Escola Bressol.
La nova alcaldessa o alcalde tornarà a cobrar el mateix sou que a l’inici del mandat anterior, és a dir, un 25% menys del sou que es va pujar l’alcaldessa. Qualsevol increment salarial serà extensiu a la resta de personal municipal.
En cap cas la CUP entrarà en negociacions en cap candidatura que inclogui l’actual alcaldessa per la seva actitud antidemocràtica.
El nostre programa serà el referent per a arribar a possibles acords amb altres partits.
Creació d’un reglament d'usos dels equipaments municipals per fugir del clientelisme que ha imperat durant aquest anys.
Deixar de cobrar a les comunitats de propietàries i propietaris la taxa del Casal d’Avis com ja es fa amb les entitats.
Creació del Consell del Poble com a òrgan de participació ciutadana per a debatre i proposar a l’ajuntament actuacions, solucions i posar sobre la taula mancances. Aquest òrgan serà obert als majors de 16 anys i estarà coordinat per una comissió permanent de participació ciutadana i presidida per l’alcalde o alcaldessa o regidor o regidora de l’àrea. Aquest òrgan es regularà a través del Reglament Municipal de Participació Ciutadana.
Creació del Consell d’infància i adolescència. Un ajuntament paral·lel al dels adults on els infants i adolescents escolliran els seus representants que traslladaran les seves inquietuds a l’alcaldessa.
Creació d’un Consell de Joventut amb la participació d’entitats juvenils i/o col·lectius de joves que no pertanyin a cap associació.
Totes aquelles qüestions rellevants pel poble hauran de ser avalades per consultes populars amb punts de votació i a través de les noves tecnologies.
Processos reals per empoderar la població en la presa de decisions, especialment en la política d’inversions (pressupostos participatius) incorporant l'ús de les noves tecnologies.
Nomenar un síndic local que actuï com a defensor del poble i faci d'intermediari entre administració i ciutadania i també de mediador entre els veïns i veïnes i les entitats financeres en casos de desnonaments.
Implementar la Taula d'urbanitzacions, que va impulsar la CUP, com a mecanisme de participació de les entitats de les urbanitzacions en la presa de decisions.
Promoure consultes populars perquè siguin les veïnes i veïns qui tinguin la darrera paraula en els projectes i obres per poder recepcionar les urbanitzacions perquè les validin.
Cal un pla de comunicació municipal integral que emmarqui els principis bàsics d’actuació i protocols de l’Oficina d’atenció de la ciutadania (registre) i l'oficina de la policia local amb criteris de qualitat, equanimitat i professionalitat.
Millorar el servei d’atenció telefònica.
Accés telemàtic dels expedients electrònics a tots i totes les regidores de l’oposició per evitar que es posin pals a les rodes a l’oposició com han fet els diferents govern els darrers anys.
Crear un APP municipal que englobi tota la comunicació municipal.
Millorar la web municipal i el butlletí electrònic.
Una revista municipal que sigui l’altaveu del que passa al poble i no del que fa l’ajuntament i que aposti per la informació perquè no sigui una eina al servei del Govern.
Publicar al web les mocions, els plens, les actes, les retribucions de les regidores i regidors, dietes, les convocatòries i tota la informació relacionada amb el consistori.
Millorar la transparència de l’ajuntament després que en quatre anys hagi caigut d’un 65,85% a un 30,77% sent el segon poble més opac de la comarca.
Reactivar i reformular el Consell Municipal d’Esports, el Consell Municipal de Cultura i el Consell Municipal de festes.