La CUP duplica el nombre de vots i es converteix en la segona força

De 111 a 237 vots. Amb aquest espectacular creixement, la CUP ha passat de ser la sisena força a ser la segona del consistori amb dos regidors. La formació assembleària ha superat els tres partits de l'actual govern municipal que es presentaven, que només han obtingut un edil, però ha quedat lluny de l'Agrupació de Veïns de Sant Cebrià, el nou partit vinculat a les urbanitzacions, que s'estrena amb cinc edils.

La CUP ha estat el segon partit més votat tant al nucli, com a les urbanitzacions de Castellà i Can Palau i ha acabat assolint un 16,2% dels sufragis, vuit punts més que a les eleccions del 2011. De fet, la CUP s’ha quedat a les portes d’obtenir un tercer edil per només 18 vots, que s’ha disputat fins a l’últim moment amb CiU, que podria haver quedat fins i tot fora del consistori.

L'ascens de la CUP arreu del país també és fulgurant i passa dels 101 regidors del 2011 a 372 amb més de 221.000 vots, quadriplicant gairebé el suport rebut fa quatre anys. A banda d'entrar a les quatre capitals catalanes i obtenir representació o millorar els resultats al Maresme, la formació independentista governarà per primera vegada en una capital de comarca (Berga) i estarà al capdavant de localitats tan importants com Ripollet.