La CUP exigeix a l’Ajuntament que compleixi els acords i reclami responsabilitats a l’Estat per la violència policial de l’1-O

L’Ajuntament ha avançat uns 4.000 euros de les destrosses que va ocasionar la Guàrdia Civil el dia del referèndum a l’Escola El Pi Gros en trencar diferents portes per accedir a l’interior i requisar, sense sort, el material per a la votació. La CUP denuncia que el govern municipal encara no hagi emprès cap acció legal contra l’Estat per la seva desproporcionada actuació, que va deixar desenes de ferits, i no s’hagi personat com a acusació particular com sí que han fet altres municipis catalans que van patir la violència policial l’1-O.

La formació lamenta que l’alcaldessa Sonia Scafa, que no es va presentar en tot el dia a l’escola i que no la va visitar fins que les formacions independentistes van convocar una trobada al centre amb diputats del Parlament, no hagi ofert suport legal a l’escola per tirar endavant la denúncia tenint present que el departament d’Ensenyament no ho pot fer per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. Per aquest motiu, la CUP reclamarà a l’alcaldessa i a la tinent d’alcalde, Antonia Benítez, les dues úniques representants de l’actual executiu, en el ple d'aquest dijous que es posin d’una vegada per totes al servei del poble i actuïn amb determinació.  

La CUP recorda que el ple va aprovar amb el suport de les tres forces independentistes, l'abstenció de tres regidors de l'equip de govern i del regidor del PSC, Pere Vega, i només el vot en contra de l’edil de Tots per Sant Cebrià, Antonia Benítez, que el consistori exigiria a l’Estat la seva responsabilitat patrimonial per tots els danys físics i personals comesos el diumenge 1 d’octubre fruit de les destrosses que van provocar a l’escola i el furt de dos ordinadors escolars i les desenes de persones que van resultar ferides per les càrregues policials. Una reclamació que ha quedat fins ara en paper mullat com també el canvi de nom del carrer Miquel Martí i Pol per el d’1 d’octubre del 2017 en record a la resistència de més de quatre hores dels veïns i veïnes del poble en defensa de la democràcia i la llibertat.

Un canvi en el nomenclàtor aprovat en la mateixa moció que també incloïa la col·locació d’una placa commemorativa que segueix sense portar-se a terme com sí que han fet bona part dels municipis afectats per la brutalitat policial. La CUP adverteix que no pensa acceptar més excuses de tipus administratiu i que exigirà que es canviï el nom d’una vegada per totes per retre tribut als que van defensar amb el seu cos la dignitat d’un poble que segueix dempeus.