La CUP retreu a ERC, PSC i TxSC que no reclamessin a Sorea canviar la canonada de fibrociment que porta l’aigua al casc urbà pels seus efectes cancerígens

La CUP, que sempre ha treballat per municipalitzar el servei d’aigua, va destapar durant el debat entre els caps de llista de diumenge que la canonada que porta aigua al casc urbà és de fibrociment i, per tant, conté amiant, amb el conseqüent perill de contraure diferents tipus de càncer si es malmet l’estructura. La CUP, que va tenir coneixement d’aquest fet fa només uns dies, va denunciar-ho públicament i va retreure a ERC, PSC i TxSC, que fa dos mandats van signar el contracte de 25 anys amb Sorea, que no exigissin a l’empresa que canviés aquest material per fibres de vidre. 

La revelació va causar un gran impacte, però els partits que en el seu dia van subscriure el contracte, en lloc de fer autocrítica, van minimitzar la gravetat dels fets. El cap de llista per ERC, Albert Pla, va afirmar que no calia alarmar la gent perquè només era cancerigen si es trencava la canonada. Un argument que Figuerola va rebatre de manera contundent advertint que no podem esperar a què es trenqui per reaccionar i que el canvi s’havia d’haver realitzat quan es va signar la «hipoteca» de 25 anys amb Sorea.

La cap de llista del PSC, Mònica Garcia, en sentir-se atacada, va replicar que a Castellar d’Índies la canonada també és de fibrociment i va recriminar a Figuerola que no l’hagin canviat posant l’accent en què la cap de llista de la CUP forma part de junta de la Cooperativa d’Aigües de la urbanització. Figuerola va deixar clar la diferència entre un cas i l’altre perquè «la canonada del casc urbà la paguem tots, els veïns del nucli urbà i els de les urbanitzacions i la de Castellar només la gent que hi viu i és més complicat canviar-la perquè ho hem de fre entre els cooperativistes».

Davant de la perillositat que implica tenir una canonada de fibrociment, la CUP pensa exigir a Sorea en el proper mandat que es canvi de manera immediata i si l’empresa s’hi nega portarà el cas als tribunals. Després de reclamar auditories, de presentar mocions, que s’han aprovat, per fiscalitzar l’empresa SOREA i liderar la campanya “No és de rebut” aquests darrers quatre anys, la CUP es compromet a posar tots els esforços en denunciar les irregularitats ja detectades en una auditoria prèvia amb l’objectiu de recuperar el servei pel poble i reduir la factura a mig termini, tenint present que Sant Cebrià és el municipi del Maresme que paga el rebut més elevat per consum d’aigua.

Davant de la perillositat que implica tenir una canonada de fibrociment, la CUP pensa exigir a Sorea en el proper mandat que es canvi de manera immediata i si l’empresa s’hi nega portarà el cas als tribunals