L’alcaldessa es nega a cobrir la plaça vacant d’una mestra de l’escola bressol incomplint amb el projecte educatiu acordat

Després de més de tres setmanes sol·licitant una reunió amb l’alcaldia per abordar la marxa d’una educadora de l’escola bressol, que va deixar el centre el 30 de gener, l’alcaldessa Sònia Scafa va anunciar a la reunió que va mantenir amb la direcció, l’AMPA i pares i mares del centre que no pensa cobrir la plaça vacant perquè té altres baixes que suplir en diferents departaments. D’aquesta manera, Scafa, que no ha visitat mai l’escola bressol i desconeix el funcionament d’un centre que és referent en l’educació a la primera infància, incompleix el compromís adoptat per l’ajuntament i que gaudeix de la seva corresponent partida pressupostària consistent en disposar d’un equip de set professionals. Una situació que s’agreujarà a partir del mes de març quan una de les educadores gaudirà d’una reducció d’un terç de la jornada per poder tenir cura d’un fill menor de sis anys.

Segons informen les famílies presents a la reunió, l’alcaldessa va culpar de la situació actual el fins ara regidor d’educació, Daniel Lienas, a qui ha tret les seves atribucions, i va arribar a dir que desconeixia la problemàtica existent tot i que la direcció de l’escola l’ha informat de la situació des del primer moment sense obtenir cap mena de resposta. Més enllà de no assumir responsabilitats, Scafa va mostrar la seva indiferència amb la manca de personal que pateix l’escola bressol i va advertir que la decisió només depèn d’ella davant la unanimitat de la resta de regidors de complir amb l’acord de mantenir una parella educativa a tots els nivells per poder oferir un servei òptim als infants. Una prepotència que es va demostrar negant-se a reunir-se amb les famílies a l’escola bressol com havien demanat, cosa que va obligar moltes mares i pares a portar els seus fills a la sala de plens.

La CUP reclama a l’alcaldessa que compleixi de manera immediata amb els acords adoptats per atendre les necessitats dels infants i agraeix l’esforç de l’equip educatiu les darreres setmanes tenint present que ha fet mans i mànigues perquè el servei no se’n ressentís tot i la manca de personal. La CUP no vol desaprofitar l’ocasió per denunciar la situació de desgovern que s’ha instal·lat al nostre municipi amb un executiu trencat que afecta serveis bàsics i essencials com l’educació i que deixa únicament en mans de l’alcaldessa la seva resolució.

La prepotència de l'alcaldessa es va demostrar negant-se a reunir-se amb les famílies a l’escola bressol com havien demanat, cosa que va obligar moltes mares i pares a portar els seus fills a la sala de plens