Notícies de Sant Cebrià

Després de reconèixer l’actitud cívica i valenta del nostre poble que va resistir durant hores i que permetre que altres municipis veïns puguessin votar amb normalitat, el text aprovat obliga l’Ajuntament a portar a terme les accions penals pertinents contra els responsables tècnics i polítics de l’operatiu al nostre municipi.

Les critiques se centren sobretot en l’alcaldessa Sònia Scafa, que ha relegat treballadores a àrees menys de responsabilitat i n’ha fet escarni, que qüestiona la tasca que fa bona part del personal o exigeix el control unipersonal sobre totes les àrees amb despotisme.  Curiosament, la reunió no la va convocar l’alcaldessa, que no hi veia cap necessitat, sinó membres del seu Govern  que volen capgirar les males relacions que tenen amb les treballadores i traballadors.

L'activista pel dret a l'habitatge, Marta Afuera, serà l'encarregada d'impartir aquest taller interactiu que servirà perquè les persones afectades per la clàsula sòl puguin saber com han d'actuar amb informació detallada i assessorament jurídic.

L'executiu va comptar amb el suport dels regidors del PDECat i de Tots per Sant Cebrià (TxSC). La CUP i el PSC hi van votar en contra i Esquerra es va abstenir en un ple que es va convocar dilluns al matí per poder-ho entrar per urgència al proper ple del Consell Comarcal.  La CUP va denunciar que es contractés una empresa com Ferrovial i el regidor d'Urbanisme, Javier Mallo, en una altra cèlebre intervenció, va manifestar que si haguéssim de vetar les companyies que estan implicades en casos de corrupció no es podria treballar amb ningú.

L'alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, al centre de la imatge

Davant d’aquestes  afirmacions, Martinelli exposa a l’escrit “la nostra indignació i estupefacció per les injúries del regidor Javier Mallo” perquè “no tan sols lesiona la seva dignitat, sinó que s’atreveix a formular una opinió de forma temerària amb un absolut menyspreu a la veritat”. Una actuació contra l’alcalde Joan Playà que el regidor de Medi Ambient de Castellbisbal recorda que “es troba tipificada al Codi Penal com a delicte contra l’honor”.

En aquest sentit, la formació ecologista proposa que les pistes de pàdel es construeixin a la zona de Can Bachs, l’esplanada on aparquen els cotxes quan el pàrquing del pavelló està ple. Aquesta zona serà requalificada com a zona esportiva quan s’aprovi el nou POUM i no suposarà cap agressió al nostre entorn perquè és un espai lliure de vegetació que està totalment en desús. Les obres, a més a més, serien molt més senzilles perquè és una superficie plana en què no s’han de sortejar desnivells.

El dinar es va iniciar cap a dos quarts de tres i va ser un èxit organitzatiu introduint certs canvis logístics que van permetre als assistents gaudir dels calçots i de la resta del menú sense demores. La jornada es va tancar amb una sobretaula amb futbol i l'actuació del duet de Blanes, Sumole, que van versionar cançons de renom en una actuació que va durar una hora aproximadament. Abans del concert, tres veïnes del poble van fer la lectura del manifest del Dia de la Dona Treballadora de l'Esquerra Independentista, que apel·la de nou a trencar amb les cadenes del patriarcat. 

A més a més, és bastant habitual que l'alcalde no sigui el que més cobra d'un ajuntament, de la mateixa manera que el president d'un consell d'administració cobra menys que el conseller delegat o fins i tot el director comercial. També el president del Govern espanyol cobra menys que els secretaris d'Estat o fins i tot alguns tècnics funcionaris.

El primer era un vot contrari per mostrar el rebuig frontal a l’acomiadament d’una administrativa de l’Ajuntament. Una pràctica, la d’amortitzar places, que s’ha convertit en la tònica habitual d’aquest govern, que ja va fer fora quatre educadores de l’Escola Bressol i que també volia fer el mateix amb l’administrativa del CAP, tot i que no se’n va sortir.

Pàgines